Следвайте ни

Арестуваха 25-годишен рецидивист, обрал 45 000 лв. от виетнамец в Димитровград

Любчо Марков претършувал колата със съучастника си Генчо, който е обявен за издирване

viber icon

Делян АВРАМОВ, Марица

Разкрит и арестуван е един от обирджиите на 45 000 лв. от виетнамец в Димитровград. По случая с постоянна мярка "задържане под стража" от Районния съд е 25-годишният рецидивист Любчо Марков от тукашния квартал "Мариино". За издирване е обявен съучастникът му Генчо, с когото и друг път са извършвали обири, потвърдиха пред "Хасковска Марица" източници от полицията.
Както вече писахме, сумата изчезна от буса на 51-годишния Чан Л. Мъжът се занимава с разнос на стока по димитровградския неделен пазар, която пък зима на консигнация от търговци на столичното тържище "Илиянци" . Автомобилът бил паркиран на охраняем общински паркинг и е претършуван, докато собственикът му разнасял стока.
В края на миналата седмица криминалисти са издирили и заловили Любчо. Той е роден в Хасково, но е израсъл в Димитровград. В досието му фигурират 5 присъди, все за кражби. Последната му е 10 месеца затвор. Заради това наказание за ефективно изтърпяване са му били преведени още две условни присъди от по 3 месеца. "Лежал е общо година и 6 месеца. Първата му влязла в сила присъда е още когато беше на 16 години", разказаха запознати с досието на младия мъж. Сегашното му обвинение, повдигнато от районна прокуратура е за кражба при условията на опасен рецидив. Предвиденото по закон наказание е от 5 до 15 години./Марица

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?