71

Арестуваха 10 души, тръгнали на английския фестивал в Родопите с дрога

10 души бяха арестувани за едно денонощие за шофиране след употреба на наркотици и алкохол. Общото между тях е, че са тръгнали на фестивал край смолянското село Полковник Серафимово. Сред задържаните в районното управление на МВР в Смолян има британци, румънец, грък, германец, нидерландка, както и българи от всички краища на страната. Полевите тестове и претърсвания на багажа им установяват кокаин, марихуана, амфетамин, метамфетамин и друг вид дрога, но в малки количества.

Край родопското село се провежда за тринадесети път фестивала Meadows In The Mountains.
Организаторите на събитието са англичани, които живеят от години в селото. На тазгодишния фест се събраха близо 5000 души от цял свят. Те си купуват пакети за престой с билети за концертите и събитията от феста и нощувки. Родопската фиеста е много популярна в Европа, тъй като нея за първи път се представят пред публика нови изпълнители. Фестът се провежда под мотото "Да не оставяме следа" и от началото на провеждането му досега участници в него са насадили над 1000 дръвчета край смолянското село. 10 евро от пакетния престой на всеки участник се отделят за благотворителни инициативи, сред които е засаждане на гора в Непал. Селото е пълно с гости от света, но основната част са на палатки в земята на англичаните в местността "Крушата" над Полковник Серафимово. 

Още преди да започне фестивала други петима души- канадец, британец и трима българи прекараха по едно денонощие в ареста отново за шофиране след употреба на наркотични вещества.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
освен шорошоядска кочина

освен шорошоядска кочина

05.06.2023 | 16:28

Булгаристан се превърнал и в наркоманско сборище!

Отговори
0 0

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?