49

АПИ обяви обществени поръчки за два срутени участъка в Смолянско

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира обществена поръчка за избор на изпълнител на проучвателно-проектантски работи и  изпълнението на възстановителни и укрепителни дейности на 4 пътни отсечки. През декември м. г. обилните валежи от дъжд и придошлите води на Широколъшка река и река Арда и снеготопенето в началото на т. г. нанесоха щети на отсечките от третокласната пътна мрежа. Компрометирани са подпорни стени и са нарушени насипи на откосите. На отделни места има пропадане на пътното платно и са нарушени ограничителните системи.

Поръчката е в две обособени позиции, а общата й прогнозна стойност е 950 000 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на проучвателно-проектантските работи е 60 календарни дни в три междинни етапа, а на строително-монтажните работи – 180 дни. Кандидатите могат да подават офертите си до 10 октомври т. г.

В първата обособена позиция е проектирането и укрепването на три участъка от път III-866 Смолян – Стойките – Широка лъка – Девин (при км 27+325, от км 28+480 до км 28+510 и от км 41+910 до км 41+950 км). Компрометираните отсечки са при селата Водата и Брезе. Индикативната стойност на поръчката е 807 500 лв. без ДДС.

През август т. г. АПИ стартира обществена поръчка за проектирането и укрепване на други 6 участъка от пътя III-866. Компрометираните отсечки са в района на селата Стойките, Широка лъка и Беден, както и при град Девин. В момента тръжната комисия разглежда постъпилите оферти.

Втората обособена позиция е за проектиране и укрепителни дейности на участъка преди село Могилица от пътя III-8683 Чокманово – Смилян – Арда – Горна Арда (от км 18+745 до км 18+775). Отсечката е единствената пътна връзка на шестте населени места, през които преминава: Чокманово, Смилян, Могилица, Бяла река, Арда и Горна Арда. Индикативната стойност на поръчката е 142 500 лв. без ДДС.

През юли т. г. Областно пътно управление – Смолян откри тръжна процедура за избор на изпълнител за проектиране при основния ремонт на близо 30 км от път III-8683 Чокманово – Горна Арда. Прогнозната стойност е 593 000 лв. без ДДС. Към момента комисията разглежда постъпилите ценови оферти.

Предвид сложността на дейностите са организирани две отделни обществени поръчки – едната за проектиране на ремонтните работи на 30 км от третокласния път, а другата за укрепителни дейности на участъка преди село Могилица, обясниха от Агенцията.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Абе АПИ

Абе АПИ

13.09.2022 | 20:05

Абе АПИ що не хване да ЗАХАПИ ония фирми който само преди година си махаха прашките точно по тези пропаднали участъци Всичко да фактурират на една река Ко Густо То за туй са сладки тези обирджийски поръчки А чифутите от ГРОБ затуй направиха пачки и кюлчета Не реката е отнесла тези участъци а мафията чифутска от ГРОБ априори Изначале

Отговори
0 0
Дуков

Дуков

12.09.2022 | 16:11

А нека господата от АПИ да отговорят кога ще се положи асфалт по направление Соколовци-Баните,защото си изпочупихме колите минавайки по този участък.И ако може АПИ да си чистят денонощно главните пътища от паднали камъни,че много коли ще бъдат с пукнати картери,както аз съм вече потърпевш.АПИ да си вършат работата както трябвя за да не се уволняваме!!!

Отговори
1 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?