49
Следвайте ни

"Антикорупция" влезе в община Доспат

viber icon

Антикорупционната комисия влезе в община Доспат и проверява  обществена поръчка за над 1.4 млн. лв. Инспектиращите изискали документацията по „Изпълнение на  строително-монтажни работи за подмяна на водопровод и изграждане на канализация, реконструкция и асфалтиране на общинска улична мрежа" от 2015 г. Обществената поръчка е била по пет обособени позиции в населените места на Община Доспат. 

"Проверяващите минаха и им предоставихме всички необходими документи. Дал съм обяснения. Проверката е свързана с обществена поръчка от 2015 г. Аз нямам никакво отношение към нея, тъй като е била при предишния кмет на общината ", каза кметът на община Доспат Елин Радев.

Става въпрос за обществена поръчка, която е по времето на кмета Антим Пържанов. Тя се проверява дълго време от специализираната прокуратура, обясни Радев.

При изпълнението на поръчката е излязла допълнителна работа, която е платена, но тогава това се е позволявало от Закона за обществените поръчки. Това е било указано и в самата обществена поръчка като възможност, обясниха от Доспат. 

Според Радев, тази година проверките в Доспат на институциите са постоянни. "На предните избори нямаше институция, която да не ме е проверявала и семейството ми, и общината. Никъде не намериха никакви проблеми. Очаквам и знам, че ще има проверки, и всичко ми е изрядно", каза Радев.

Той категорично отрече заглавия в медии, че е избягал от проверката на КПКОНПИ. "Няма от какво да бягам, това е жълтина!", заяви Радев. 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ники

Ники

22.09.2021 | 03:32

Да ги гонят мръсна зган

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?