Следвайте ни

Англичани бъркат кешкек в Радилово

viber icon

Фестивалът на кешкека ще весели за осма поредна година в Радилово и българи, и чужденци. Предстоящото издание на уникалния празник е на обичайната дата ​- 22 септември, съобщи Марена Вачкова, секретар на читалище „Зора-1903“, което е основен организатор с подкрепата на кметството в селото и Община Пещера. В последните години събитието привлича в Радилово и много гости не само от цялата страна, но и отвъд пределите ѝ. Сред основните участници пък не липсват и англичани ​- семейства, които отдавна са се вписали в местната общност и вече са по българи от българите. 

Програмата ще започне с демонстрация как се вари кешкек - точно в 8,00 сутринта. С ястието после ще бъдат почерпени всички гости.

Всичко на откритата сцена е здраво свързано с бита на старите българи от селото.

 

 

Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?