49

Ало измамници завлякоха девинчанка с 5000 лева, хванаха "мулетата"

Телефонни измамници завлякоха девинчанка с 5000 лв., но полицията залови мъжете на които е предала сумата.

Сигнал за измамата 66-годишната жителка на Девин подала на 6 януари следобед. Тя заявила, че е станала жертва на измама. Жената получила обаждания по телефона и в процеса на разговорите била въведена в заблуждение, че ще ѝ бъдат предадени важни документи от неин близък, живеещ в Канада. За това трябвало да заплати сумата от 5 000 лв. Около 13:30 часа в дома ѝ отишъл непознат за нея мъж, представил се за служител на "Български пощи" и тя му предала предварително приготвената сума. След като установила, че е измамена, пострадалата е подала сигнал в РУ-Девин.

Незабавно е образувано досъдебно производство, планирани са и са проведени множество оперативно-издирвателни и процесуално–следствени действия. В резултат на няколко часова работа по горещи следи, криминалисти от ОДМВР-Смолян, РУ-Девин и РУ- Мадан установиха извършителите и ги задържаха, съобщават от полицията.

Двамата мъже са от рудоземското село Войкова лъка. Единият е на 25 години, а другият – на 22 години. Те са задържани за срок от 72 часа. При обиска у тях на намерени и иззети 4 800 лв. – част от сумата, която са получили от пострадалата в гр. Девин.

Обикновено телефонните измамници пращат хора да вземат парите, които в средите на престъпниците се наричат "мулета". Двамата млади мъже явно са изпълнявали тази роля, коментират запознати.

Работата по случая продължава, уведомена е прокуратурата.  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?