3906

Административният съд в Смолян отхвърли жалбата за касиране на изборите в Смолян

Административният съд в Смолян отхвърли като неоснователна жалбата на Стефан Сабрутев, кандидат за кмет на Община Смолян срещу решение №160 – МИ /6.11.2023 г. на Общинската избирателна комисия за проведен избор за кмет на Община Смолян на 5.11.2023 г. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 7-дневен срок, считано от съобщението на страните.

Припомняме, че Николай Мелемов спечели балотажа за кмет на Община Смолян, проведен на 5 ноември т.г., с преднина от 149 гласа пред Стефан Сабрутев.

След 4 дни в съдебната зала и още 4 дни разглеждане на доказателства, както и преглеждането на всички 12 955 бюлетини, съдебният състав излезе с решението, че жалбата е неоснователна, като в мотивите му са, че има несъществени нарушения направени от секционните избирателни комисии, които не пречат на определянето на вота на избирателите.

Според решението на съда, Стефан Сабрутев и другият жалбоподател Атанас Калчев трябва да платят 3000 лева на ОИК-Смолян за деловодни разноски. Те трябва да платят същата сума и на Николай Мелемов за направените разноски.

„Решението дали ще обжалваме пред по-горна инстанция ще вземем след като се запознаем в детайли с решението на съда“, заяви Сабрутев.

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Смешник

Смешник

28.11.2023 | 09:43

Демерджиев пак ли ще губиш дела смешен адвокат ? Това да не ти е да те назначават на постове които нямаш хал хабер

Отговори
2 0
aaa

aaa

27.11.2023 | 21:26

Уникално лекарство за мъже, което взриви интернет не само помага в леглото (3 пъти по-ефективно от виагра), но и лекува простатит, безплодие, еректилна дисфункция, плешивост и премахва излишните мазнини по корема. Повече подробности тук~~~-> http://gg.gg/blumag

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?