Следвайте ни

92-ма новозаразени в Смолянско, има огнище в Дом за жени с психични проблеми

Увеличават се случаите в общините Смолян, Рудозем и Девин

viber icon

Рекорден е броя на заразените с COVID-19 в Смолянска област за денонощието - 92 нови случая, като 27 от тях са от Дома за жени с психични разстройства в смолянското с. Ровино", съобщи и. д. областен управител на Смолян Андриян Петров. Огнището в социалния дом е установено след тестове на всички в него. "Домуващите не са в тежко състояние, всички са изолирани в отделни помещения, и са под наблюдение. Днес РЗИ ще направят проверка и в другите два дома в с. Петково и с. Фатово, с антигенни тестове", посочи Петров.

Предполага се, че заразата е внесена в Дома в Ровино от служител на охраната преди седмица.

В региона се увеличава заболеваемостта от коронавируса в общините Смолян, Рудозем и Девин. В община Златоград, където имаше пик от заразени последните дни, стойностите на новите случаи се задържат на едни нива. 
"Хората трябва да спазват мерките, всичко е до самосъзнанието, наистина имаме рекорден брой за денонощието на нови случаи. Хората трябва да носят маски и да ограничат контактите си", апелира Петров.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?