Следвайте ни

89 нови случая на COVID-19 за денонощие в Смолянско

Най-много заразени има в Смолян и Златоград

viber icon

Новите регистрирани лица с Ковид-19 в областта през вчерашния ден са 89, на възраст от 17 до 84 г. Те са от общините Смолян – 40; Златоград – 25; Мадан – 9; Неделино и Рудозем –  по 4; Девин и Чепеларе – по 2;  Баните, Доспат и Борино –  по 1, съобщават от РЗИ - Смолян.

Нови положителни са медицинска сестра и двама санитари от хосписа в гр. Мадан. Общият брой диагностицирани в лечебното заведение са 4-ма от персонала и 8 пациенти, открити при направени бързи антигенни тестове. Трима от пациентите са хоспитализирани в МБАЛ-Мадан, останалите са на лечение и наблюдение в хосписа. Издадено е предписание за противоепидемични мерки в социалното заведение.

Позитивни са и един човек от персонала на учебно заведение в община Мадан и ученик от община Златоград. 

За денонощието са приети в болница 14 души – единадесет в МБАЛ-Смолян, двама в МБАЛ-Златоград, един в болница в гр. Пловдив. Седемдесет и пет са на домашно лечение и 14-дневна изолация.  Епидемиологичните проучвания продължават.

Излекуваните лица от коронавирус са двадесет и седем, дехоспитализиран е един пациент.

Двама мъже, на 73 г. и 70 г. от общините Златоград и Рудозем, с придружаващи сърдечно и хронично бъбречно заболяванe, са починали в МБАЛ-Смолян. Изказваме съболезнования на близките им, каза д-р Мими Кубатева, директор на РЗИ-Смолян. 

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?