Следвайте ни

88 нови случая с COVID-19 в Смолянско за три дни

8 души лекувани от заразата починаха в региона

viber icon

88 души са се заразили с Ковид -19 за последните три в Смолянска област, съобщиха от РЗИ. Положителни проби са дали хора на възраст от 2 до 87 г. Най-много продължават да са случаите в общините Смолян – 43 и Златоград – 15. Заразата обаче пъпли и в останалите общини - Рудозем – 8; Мадан – 7; Девин – 6; Доспат – 4; Чепеларе – 2; Баните, Неделино и Борино –  по 1.

Положителни са медицинска сестра от ЦСМП-Смолян, учител от община Смолян, един служител от персонала на училище в община Борино и дете на 2 г. от община Златоград, контактно на заболели близки в семейството. 

Хоспитализирани са 40 души, 20 от тях в МБАЛ-Смолян; 6 в болницата в гр. Златоград; 5 в МБАЛ-Мадан; 5 в болници извън областта; 4 в МБАЛ-Девин. Четиридесет и осем са на домашно лечение и изолация. 

Осем души, на възраст от 56 до 78 г., са починали – петима в областната болница, двама в дома, един в МБАЛ-Златоград. Те са от общините Златоград – 4; Смолян – 2; Мадан и Баните – по 1. Всички са с придружаващи заболявания. 

За трите дни (19-21.03.21г.) са излекувани 39 и дехоспитализирани 5-ма пациенти, отчитат още от инспекцията в Смолян.

През периода са извършени 111 ваксинации. До момента общият брой ваксинации в Смолянска област е 4903. При 600 лица ваксинационният процес е завършен, каза д-р Мими Кубатева, директор на РЗИ-Смолян.

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?