Следвайте ни

88 нови случая на COVID-19 в Смолянско за три дни

Осем души от шест общини не успяха да преборят вируса

viber icon

 88 са далите положителна проба за Ковид-19 в Смолянска област общо за петък, събота и неделя, съобщават от РЗИ - Смолян. Те са на възраст от 20 до 87 г.

Най-много са новите случаи отново в община Смолян – 32. Следват Девин и Мадан с по 12; Златоград – 9; Борино – 6;  Доспат, Неделино, Рудозем и Чепеларе – по 4. Сред положителните са медицинска сестра от филиала на ЦСМП в гр. Златоград и нови двама потребители от Дома за жени с психични разстройства в смолянското с. Ровина, установени при скрининг с бързи антигенни тестове.

Четиридесет и двама са хоспитализирани. От тях двадесет са в областната болница, десет в МБАЛ-Девин, седем в МБАЛ-Мадан, четирима в МБАЛ-Златоград, един е в болница извън областта. Четиридесет и пет са на домашно лечение, наблюдавани от личен лекар и изолирани за 14 дни. 

За три дни осем души с Ковид-19 са починали – четирима в МБАЛ-Смолян, двама в МБАЛ-Мадан и двама в домовете си. Те са с придружаващи заболявания, на възраст от 63 до 87 г. и са от общините Смолян и Рудозем – по 2, Девин, Доспат, Чепеларе и Златоград – по 1, съобщи д-р Мими Кубатева, директор на РЗИ-Смолян. 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?