71

855 лева събра благотворителна изложба-базар за малката Никол в Девин

855 лева събра благотворителна изложба-базар за 10-годишната Никол Томова в Девин.

Изложбата бе подредена на площада за празника на детето, вчера. Организаторите са  от Музейна сбирка към НЧ „Родопска просвета“ в Девин.

12 творци предоставиха за изложбата-базар свои картини, гоблени, картички, сувенири, скулптури. Събрахме 855 лв., които ще преведем по сметката на Никол още днес. Картините, които не са се продали, ще ги оставим в Музейната сбирка през лятото ако някой реши да си купи и да помогне на лечението на детето, каза организаторът на събитието Момчил Гьондузов.

През пролетта той организира заедно с община Девин и футболния клуб на града благотворителен турнир за лечението на момичето. За лечението на детето се организират редица прояви в Пловдив и Девин, тъй като бащата е девинчанин, а майката е от Пловдив.

Момичето е с тежката диагноза „медулобластом“ - злокачествен тумор на малкия мозък.  Болестта му е установена на 9 ноември 2021 година. Оперирано е в болница „Токуда“ в София, а лечението продължава в момента в Турция. „Битката е много трудна, затова имаме нужда от помощ. За цялото лечение все още не е ясна сумата“, казват близките. „Тя ми казва: “Спокойно, мамо, всичко ще е наред“. Тя успокоява мен. Благодарим на Бог, че детето ни отвори очи, че започна да говори, че се движи. Всичко това изглеждаше невъзможно след операцията. Благодарим на всеки застанал до нас в тази тежка битка. Вярваме, че с божията помощ и сила, и вашата подкрепа ще успеем“, написа във фейсбук майката Гергана през февруари.

Дарителската сметка, в която се набират средства за лечение на детето, е:

 IBAN: BG83RZBB91551014159962 - Никол Николаева Томова

Pay Pal: [email protected] - DaspasimNikol

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?