Следвайте ни

7-месечно бебе се зарази с коронавирус в Смолянско

viber icon

Бебе на 7 месеца е сред деветте нови обявени случаи на Ковид-19 в Смолянска област за последните 24 часа.  Сред заразените са 4 жени и 4-ма мъже на възраст от 27 до 64 г. Те са от общините: Златоград – 5, Неделино – 3 и Борино-1. Двама са хоспитализирани в МБАЛ-Златоград. Останалите са под 14-дневна домашна изолация, повечето без изразени симптоми.

Двамата заразени от община Неделино живеят и работят в гр. София. Петима от новозаразените са контактни на вече потвърден случай, повечето в семейството, включително и бебето. То е клинично здраво, изследвано е заедно с родителите, също дали положителен резултат. Цялото семейство са без оплаквания и са под карантина и наблюдение в дома. Извършва се епидемиологично проучване за установяване на контактните  лица и предприемане на противоепидемични мерки, съобщиха от РЗИ - Смолян.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?