Следвайте ни

6000 лева обезщетение за сгазен от мотокар

6000 лева обезщетение беше осъден да плати собственика на дърводелски цех на пострадал работник. Районният съд в Девин присъди обезщетението за неимуществени вреди от трудова злополука станала на 6 януари т.г. в цех в района на Доспат.

Б.С.Д. от село Барутин работел от 2013 г. в цеха като оператор на дървопреработваща машина. Той поиска чрез съда 15 000 лева обезщетение за това, че е сгазен от мотокар по време на работа, но магистратите му признаха доста по-малко обезщетение. Решението може да се обжалва пред Окръжния съд в Смолян.

Инцидентът става към 12 часа на обяд. При опит да измести една от окрайчващите машини се подхлъзнал и паднал и в този момент гумата на мотокара, управляван от негов колега, го притиснала в областта на ходилата, като в следствие на злополуката бил със счупен палец на ляв крак. Според шефа му, причината за злополуката е, че пострадалия бил припрян. 

Петя Гайдарова

Кореспондент Смолян екип "регион"

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?