Следвайте ни

6000 лева обезщетение за сгазен от мотокар

viber icon

6000 лева обезщетение беше осъден да плати собственика на дърводелски цех на пострадал работник. Районният съд в Девин присъди обезщетението за неимуществени вреди от трудова злополука станала на 6 януари т.г. в цех в района на Доспат.

Б.С.Д. от село Барутин работел от 2013 г. в цеха като оператор на дървопреработваща машина. Той поиска чрез съда 15 000 лева обезщетение за това, че е сгазен от мотокар по време на работа, но магистратите му признаха доста по-малко обезщетение. Решението може да се обжалва пред Окръжния съд в Смолян.

Инцидентът става към 12 часа на обяд. При опит да измести една от окрайчващите машини се подхлъзнал и паднал и в този момент гумата на мотокара, управляван от негов колега, го притиснала в областта на ходилата, като в следствие на злополуката бил със счупен палец на ляв крак. Според шефа му, причината за злополуката е, че пострадалия бил припрян. 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?