Следвайте ни

600 порции обяд продадоха благотворително шеф готвачите в Смолян

Средствата са за животоспасяваща трансплантация на 11-годишния Денис.

viber icon

600 порции ориз с телешко месо сготвиха готвачите от шеф клуб - Смолян днес. Храната се доставя в момента в завод, шивашки цех, религиозен храм, офис на банка, училище и др. в областния град. "Всички доставки са с благотворителна цел, като парите се събират за спешната бъбречна трансплантация, от която се нуждае 11-годишният Денис Копитев от Мадан. Сготвихме храната на две места - в Смолян и село Соколовци, защото количеството не позволяваше на едно място да се осъществи", каза Снежана Орлова от Клубът на професионалните готвачи - Смолян, Chef's club Smolyan.

Готвачите обявиха благотворителната акция на 4 юни и събраха средства за купуването на продуктите, а средствата от продажбата на сготвената храна ще бъдат внесени в дарителската сметка на детето. 

Денис се нуждае от животоспасяваща бъбречна трансплантация, за която е необходима сума от около 72 000 лв., непосилна за семейството. 
"Операцията е много спешна, детето не е добре. Денис се бори за живот, откакто е на 3 години и 9 месеца. Вече 7 години семейството сме само в ходене по мъките. Оказва се, че генетично е страданието му в бъбреците и не се повлиява от лечение. Детето много страда, много гърчове получава, мозъчна увреда, високо кръвно. Имаме едно детенце", казва майка му Надие.

Семейството плаща и квартира в София, тъй като Денис три пъти седмично е на хемодиализа там.

"Марица" за пореден път отправя призив за дарения за детето.

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА

Банка ДСК
IBAN: BG65STSA93000028001656
BIC: STSABGSF

Денис Стефанов Копитев

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?