Следвайте ни

56 нови случаи на COVID-19 в Смолянско, петима починаха

viber icon

Регистрираните нови случаи на COVID-19 в Смолянско са петдесет и шест, на възраст от 0 до 93 г. Най-много отново са от общините Смолян – 27 и Златоград – 11. Положителните случаи от останалите общини са Девин – 6; Мадан и Чепеларе – по 4; Борино – 3; Рудозем – 1. Сред позитивните са 10-месечно бебе и потребител от социален център, контактен на потвърден случай, от община Златоград. Те са с леки оплаквания и се лекуват в дома под наблюдение на личен лекар, съобщават от РЗИ.

Седемнадесет са хоспитализирани – девет в областната болница, петима в МБАЛ-Мадан, двама в МБАЛ-Златоград, един в МБАЛ-Девин. Тридесет и девет са изолирани в дома за 14 дни.

Петима са починали – трима в областната болница, един в МБАЛ-Мадан и един в дома. Лицата са с придружаващи заболявания, на възраст от 66 до 89 г. Трима са от община Смолян, двама от община Мадан. 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?