Следвайте ни

Вирусът превзема Смолян, медсестра сред заразените

viber icon

Новите случаи на позитивни на Covid-19 в област Смолян за денонощието са пет, съобщи д-р Сийка Чернева, директор на Дирекция “Надзор на заразните болести” към РЗИ - Смолян. 

Трима от новите заразени са хоспитализирани. Мъж на 74 г. от гр. Смолян с диагноза пневмония се лекува в областната болница. 45-годишен мъж от с. Барутин е настанен в МБАЛ – Гоце Делчев. Още един мъж на 45 г. е във ВМА – София. 

Жена на 67 г., която е медицинска сестра в МБАЛ – Смолян и мъж на 45 г. от гр. Мадан са на домашно лечение в дома под наблюдение на личен лекар, поставени под 14-дневна карантина

Предстои проучване на контактните лица и предприемане на противоепидемични мерки.

Междувременно тече изследване за заразата от лабораторията на Университетска болница „Пълмед“ – Пловдив на всички служители на предприятието за автомобилни части „Хроновски“ в град Смолян. Тестовете на всички 750 служители на компанията започват от днес и са по инициатива и за сметка на работодателя.

„Решението за PCR-изследването бе взето днес непосредствено след като бяха обявени резултатите за петима наши служители с положителна проба за коронавирус. То е продиктувано от ангажимента ни да поставяме здравето и спокойствието на нашите служители и техните семейства на първо място.

Компанията спазва стриктно противоепидемичните мерки на Министерство на здравеопазването и ще изпълни всички предписания на Регионалната здравна инспекция“, съобщават от завода.

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?