Следвайте ни

46 нови случаи на Ковид -19 за почивните дни, четирима починаха

viber icon

Новите случаи на Ковид-19 през почивните дни в Смолянска област са 46. Те са на възраст от 27 до 79 г. и са от общините Смолян – 22, Девин – 6; Неделино – 5; Чепеларе и Златоград – по 4; Рудозем – 3; Мадан и Доспат – по 1.

Изписани са 18 лица – девет в МБАЛ-Смолян, по трима в болниците в Мадан и Златоград, двама в МБАЛ-Девин и един в УМБАЛ „Св. Георги“ в гр. Пловдив. Останалите са на домашно лечение и 14-дневна изолация. Проучени са и са установени  контактните им лица.

Изписани през последните три дни са  23 пациенти, излекувани са 31 лица.

Четирима позитивни от общините Смолян, Мадан и Борино, на възраст от 41 до 70 г., са починали през уикенда в лечебни заведения в Смолян, Хасково и Пловдивска област. Сред тях мъж на 41 г. с онкологично заболяване и жена на 70 г. с придружаващо сърдечно заболяване. Изказваме съболезнования на близките им, каза д-р Мими Кубатева, директор на РЗИ-Смолян.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?