1939

400 хиляди тона руда в ново находище доказаха от ГОРУБСО в Мадан

След седемгодишно проучване на площ „Петровица-север“ са доказани над 400 хиляди тона запаси оловно-цинкова руда, съобщиха от „ГОРУБСО – Мадан“ АД.

С окончателния геоложки доклад в Министерството на енергетиката е внесено и заявление за регистриране на търговско откритие „Находище Петровица-север“. След издаване на удостоверение за търговско откритие дружеството ще стартира процедура за предоставяне по право на концесия за добив от проученото находище за срок от 14 години. В момента тече процедура за предоставяне на нова концесия за добив и от находище Северна Петровица (Кралев дол).

Освен добив на руда активно развиваме и дейности по търсене и проучване на нови площи с оловно-цинкови запаси. Дружеството инвестира непрекъснато в търсене и проучване на нови запаси и находища, каза изпълнителният директор на рудодобивното предприятие инж. Сергей Атанасов.

От 2021 година дружеството извършва дейности и в новите проучвателни площи „Бориева-изток“ и „Петровица-запад“ с тригодишен срок на проучване в тези площи. При положителни резултати от проучването и получаване по право на концесия за добив, титулярът на разрешенията за проучване, „ГОРУБСО- Мадан“ АД ще разшири производствената си дейност и ще създаде нови работни места, обявиха от дружеството.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?