Следвайте ни

400 души ще ползват топъл обяд в Минерални бани

viber icon
Минерални Бани, Марица

400 души ще могат да се възползват от социалната услуга „Осигуряване на топъл обяд” в община Минерални бани, Хасковско. Услугата официално стартира от днес. Още 50 души са посочени като резерви в списъците на Агенцията за социално подпомагане, информираха от общинската администрация в курортното селище.
Придобивката за най-нуждаещите се става възможна благодарение на европейската Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане. Тя е съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се хора. Управляващ орган е Агенцията за социално подпомагане в партньорство с община Минерални бани.
Обществената трапезария ще предоставя топъл обяд в работните дни от седмицата от 1 октомври 2016 г. до 30 април 2017 г. на основни и допълнителни целеви групи. Tакива са самотните хора и семейства на месечно подпомагане, по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане.
Хората с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, установено от съответната дирекция „Социално подпомагане”, както и самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии /за осигурителен стаж и възраст, за инвалидност, наследствени пенсии, пенсии несвързани с трудова дейност/ и др. Също попадат в основната целева група на програмата.
Допълнителната целева група се определя с наредба на Министъра на труда и социалната политика./Марица.бг

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?