Следвайте ни

337 деца рецитираха "Аз съм българче" в чест на Вазов

viber icon

С масова рецитация на стихотворенията на Иван Вазов "Аз съм българче" и "Училище" децата от 1. до 4. клас в ОУ "Иван Вазов" в Смолян стартираха днес тържествата за Вазовата седмица. 337 деца от начален курс участваха в масовата рецитация с тези любими стихове на Вазов, каза директорката на ОУ "Иван Вазов" в Смолян Росица Лакудова. В училището подредиха и изложба от рисунки по Вазови произведения. Направиха и литературна екскурзия "От Вазов и за Вазов" в Регионалната библиотека "Николай Вранчев" в Смолян.

Учениците от 3. клас представиха отделно свой рецитал по Вазови произведения. Днес петокласниците ще посетят Регионалния исторически музей в Смолян в урок: "Аз знам за Вазов", а второкласниците ще участват в математическо състезание, посветено на патронния празник на училището. Сред проявите в чест на името на големия поет и писател, което носи смолянското училище тази седмица са среща с бивши учители от ОУ "Иван Вазов", турнир по шах, събития свързани с произведенията на Вазов и историята на училището.

Кулминацията на Вазовата седмица е масово шествие от училището до Амфитеатъра в областния град и концерт под надслов: "ОУ "Иван Вазов" и приятели" на 19 април.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?