3000 лева се събраха в кампанията на д-р Събев за бременна жена

Почти 3000 лева се събраха в благотворителната кампания, която д-р Красимир Събев обяви в подкрепа на бременната Сийка Стоева от село Вишнево. Досегашният депутат и водещ анестезиолог в областната болница в Смолян отправи призив за помощ за кръводаряване и събиране на средства за неплатените здравни вноски на младата жена.

На призива му се отзоваха 41 кръводарители. Освен това се събраха три пъти повече средства от необходимите за възстановяване на здравните й права.

"По сметката на бъдещата млада майка са набрани 2920 лева. Жената е бременна в 5-тия месец и имаше нужда от преливане на кръв с отрицателен резус фактор, заради нисък хемоглобин", каза д-р Събев.  
29-годишната жена е с прекъснати здравни осигуровки за периода 2016-2020 година, общо 35 месеца. За да й бъдат възстановени здравните права, беше нужна сумата от 1000 лв.  
"От сърце благодаря на всички, които се отзоваха на призива за съпричастност, както от свое име, така и от името на бъдещата майка. За пореден път родопчани доказахме, че приемаме чуждата болка като своя, че сме готови да отделим от залъка си, да загърбим личния си комфорт и да се отдадем на каузата добротворчество, без да чакаме нищо в замяна. Не мога да не съм щастлив в общност от такива хора", написа в профила си д-р Събев. Той също дари кръв за младата жена.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?