Следвайте ни

26 камери "покриха" Пещера

26 камери следят непрекъснато за нередности и евентуални престъпления в Пещера. Те са разположени на входовете и изходите, на възлови кръстовища и в парковите зони на града. Системата за видеонаблюдение бе изградена през последната една година, а това къде да бъдат поставени камерите е съгласувано с Районното управление на полицията. Идеята е да се следи за нарушения на обществения ред, за криминални прояви и дори за извозването на сметта. 

В полицейското управление на Пещера има център за видеонаблюдение, а в сградата на общината действа център за записване на информацията.

От полицията вече имат поглед върху основните пътни артерии в града и изхода към курорта Свети Константин. Наблюдават се и по-големите обществени сгради, за да може да се реагира максимално ефективно, ако се случи нещо извънредно или някакво престъпление.  

Предстои надграждане на системата. Скоро ще могат да се разпознават регистрационни номера на автомобилите, благодарение на специален софтуер, дарение от европейските програми. По-нататък ще се увеличи и броят на камерите. Ще ги има в подстъпите на ромските квартали, в училища и детски градини, в градината пред съда и в централния парк.

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?