Следвайте ни

23-годишен с COVID-19 издъхна в болницата в Смолян

viber icon

23-годишен мъж от доспатското село Змейца с Ковид-19 почина в смолянската болница. Той е най-младият починал с Ковид -19 в Смолянска област от началото на пандемията.

"Младият мъж е е с Детска церебрална парализа и други множество придружаващи заболявания. Постъпил е в болницата на 10 март заради сърдечни оплаквания. Изследване за Ковид -19 е дало положителен резултат, бързо се влошава и почива на 12 март в интензивното отделение. Съболезнования на близките", каза д-р Мими Кубатева, директор на РЗИ - Смолян.

За три дни в областта са регистрирани 86 души с Ковид-19 на възраст от 21 години до 88 години от осем общини в региона. Най-много нараства броя на заразените в общините Смолян, Златоград и Мадан. Сред тях са потребител в социално заведение в Мадан и служител в болницата в Мадан, както и помощник-възпитател от детско заведение в Смолян и учител от община Рудозем, който е работил в електронна среда.

Освен 23-годишния мъж, за три дни от усложнения са починали още шест души с Ковид-19 от общините Смолян, Златоград и Мадан. Броят на заразените се увеличава, обстановката е става драматична в община Златоград, а започват да растат доста случаите и в Смолян, ако темпът на покачване на заразените продължи така, ще се наложи да се въведат още мерки", каза зам.-областният управител Андриян Петров.

Според зам.-директорът на МБАЛ-Смолян д-р Емилия Апостолова, в последните дни се наблюдава подмладяване на заразените. 

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?