Следвайте ни

20 позитивни на COVID-19 от четири общини в Смолянско

Лекар и фелдшер от община Смолян са позитивни на коронавирус

viber icon

Двадесет са позитивните лица на COVID-19 в област Смолян за последното денонощие. Сред новите случаи 12 са жени и 8 са мъже, на възраст от 14 г. до 74 г. От община Смолян са 8, по 4 са от общините Мадан, Рудозем и Девин.

Хоспитализираните са 14 – в областната болница, в МБАЛ – Девин и МБАЛ – Мадан. В домашна изолация под наблюдение на личния си лекар са шестима.

Сред новоустановените, лекуващи се в дома си, са две медицински лица от община Смолян – лекар от извънболничната помощ и фелдшер от учебно заведение, хигиенист в социално заведение в областния град, двама ученици – един от училище в Смолян, чиито 25 контактни съученици са карантинирани и продължават обучението си в електронна среда. Няма учители поставени в домашна изолация. Вторият ученик е от учебно заведение в Девин, бил е под карантина като контактен на инфектиран в семейството. Не се налагат мерки в учебното заведение.

Епидемиологичното проучване на някои от лицата, включително фелдшер и хигиенист)  продължава и се предприемат противоепидемични мерки, съобщи д-р Мими Кубатева, директор на РЗИ-Смолян.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?