49

20 години затвор за убиеца от Чокманово

Максималното възможно наказание от 20 години затвор при първоначален строг режим получи от Окръжния съд в Смолян днес Слави Койчев. Мъжът беше признат за виновен, че е убил с особена жестокост и по особено мъчителен начин приятеля си Манол Радев на 28 януари м.г. в смолянското село Чокманово. Решението подлежи на обжалване в 15 дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

“Това е най-високото наказание, предвиденото е от 15 до 20 години затвор. Аз съм убеден, че трябва да е доживотна присъдата, но предстои да се прецени дали да се обжалва, като видим мотивите на съда“, каза окръжният прокурор Недко Симов, който бе и наблюдаващ прокурор по делото.

Припомняме, че убийството стана след жесток запой. 49-годишният тогава Слави Койчев прави пълни самопризнания пред разследващите за това как е отнел живота на приятеля си Манол. Двамата пили на първия етаж в къща в Чокманово през целия ден сериозни количества алкохол, скарали се и Слави започнал да удря 53-годишния Манол с ръце и крака, нанесъл му и множество удари по главата с твърд предмет. За намерения труп на мъж, който не диша и е с много кръв по него, е подаден сигнал на тел. 112 от друг човек, който попаднал на жестоката картина.

Пияният убиец не се е крил, само се преместил от сградата, в която е станало убийството. Той е многократно осъждан, досега има 14 присъди, включително и за извършен грабеж и множество кражби. Налагани са му ефективни присъди, които е изтърпял, но към момента е реабилитиран. Пострадалият също е със съдебно минало, осъждан е два пъти. Имали са доста чести контакти двамата, безработни са, единственото което ги свързвало е алкохола.

За Слави Койчев има множество сигнали на тел. 112 , че пиян ляга по пътя и край пътя в Чокманово и стряскал редовно преминаващите шофьори.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 1 оценки
3/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?