Следвайте ни

20 години затвор за жестоко убийство, потресло Смолян

viber icon

20 години затвор при първоначален строг режим присъди на 26-годишния Венелин Трампов Окръжният съд в Смолян за убийството на бивш затворник, съобщиха от Апелативна прокуратура. Разложеното тяло на убития бе намерено по пътя за село Турян и потресе Смолян през пролетта на м.г.

На 28 март около полунощ в неизползван имот в кв. Каптажа на родопския град Венелин удушил 42-годишният Георги Гривнев. Прокуратурата поиска в обвинителния си акт 20 години лишаване от свобода за Трампов за предумишлено и по особено мъчителен начин убийство. По същото дело е осъден на 5 години затвор Марин Терзийски на 25 години от Раковски, за това че помогнал на Трампов да премести и скрие тялото на убития. Прокуратурата ще протестира присъдата в частта за Терзийски, каза прокурор Недко Симов. Трампов и Терзийски се познавали с убития от затвора, където заедно излежавали присъди. Заради лоши отношения зад решетките Трампов решил да си отмъсти на Гривнев.

След като излезли на свобода, двамата съучастници се срещали няколко пъти в Смолян и Пловдив, известно време дори живели заедно и в дома на Трампов в Смолян и чакали излизането на Гривнев от затвора. Трампов посрещнал Гривнев при пускането му от затвора на 28 март и двамата отишли на заведение. Когато тръгнали да се прибират, минали покрай неограден имот, близо до кръстовище в Смолян. Там Трампов удушил Гривнев и след това се обадил на Терзийски да му помогне. Двамата увили починалия мъж в одеяло, повикали такси, с което го откарали до околностите на с. Турян. Оставили трупа в гората, покрили го с клони и си тръгнали. На 15 април 2019 г. гъбари намират полуразложеното тяло в местността "Пещерско бърце" и подават сигнал в полицията. Двамата участници в убийството се намират в затвора, съобщиха от Апелативна прокуратура - Пловдив. Убитият многократно е осъждан за кражби. През 2015 година той бе заловен с други от банда за серийни взломни кражби от три общини – Смолян, Девин и Чепеларе.

 

Венeлин е стар познайник на полицията, има присъди още от 17- годишен, когато лежи в Бойчиновци като непълнолетен за първата си кражба. Следва още 12 присъди за кражби и грабежи. През 2012 г. е осъден и в Пазарджик за опит за убийство на съученик. Заедно с друг ученик пуснали сода каустик в супата на съученик в ТВУ „Ангел Узунов“ в Ракитово през 2010 т. Последната присъда, за което лежи 3 години и четири месеца в затвора, е за брутален грабеж в хранителен магазин в центъра на Смолян, в който Венeлин нахлу с пистолет. Марин също като Венeлин е на 24 години. Има една присъда за грабеж. Преди да бъдат приведени за следствени действия за убийството в Смолян двамата са били задържани по друго престъпление с разпореждане на Районна прокуратура – Пловдив.

Броени дни след убийството на 28 март, на 1 април двамата - Венелин и Мартин се снимат и постват във Фейсбук на обща снимка: 

На снимката: Венелин Трампов

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?