Следвайте ни

2 г. условно за блудствал с дете дядо

73-годишният Касим Османов хапал жертвата си, удрял я по лицето и тялото

73-годишен пенсионер от маджаровското село Долни Главанак получи условно наказание за блудство с 13-годишно момиче. Харманлийският районен съд наложи на Касим Османов 24 месеца с изпитателен срок от 4 години. Той бе признат за виновен, че на 12 април м. г. в къщата си в Долни Главанак опипвал и хапел по гърдите жертвата си. Възрастният мъж удрял момичето по лицето и тялото.
Над 20 свидетели и вещи лица даваха показания по случая пред Темида. Първоначално Османов бе арестуван. с по-тежко обвинение, че е изнасилил малолетната. Впоследствие обаче прокуратурата преквалифицира обвинението в по-леко - за блудство с лице ненавършило 14 години. Според разследващите възрастният мъж от маджаровското село Долни Главанак заплашил с нож и завлякъл насила в къщата си детето, което играело пред дома му. Родителите на малолетната жертва са дървосекачи, които работили в района. 
В началото на миналото лято Османов даде втора ДНК проба. Тя беше взета по искане на разследващ полицай от Харманли. Процедурата се наложила, след като бил смачкан етикет с името на възрастния мъж от първия тест, преди да бъде изследван. Тогава от задържания под стража дядо беше иззета епителна тъкан от вътрешната страна на бузата му.
Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Хасковските окръжни магистрати./Марица

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?