71

1783 лева събраха благотворително учениците в Мадан за болен мъж

1783 лева и 87 стотинки събраха ученици от благотворителния концерт в Мадан. Както съобщихме, ученици подеха благотворителна кампания за лечението на Кадир Сюлейманов. Концертът - дарение се проведе вчера, от 18:30 часа, в киносалона на Читалище " Иван Вазов - 1999" - град Мадан. Организатори са учениците от Ученически съвет при СУ" Отец Паисий" град Мадан, съобщи ръководителят на ученическия съвет Дарина Хаджиева.
Програмата включваше изяви на талантливи ученици, които са възпитаници на училището. 

Кадир Сюлейманов, се нуждае от спешна чернодробна трансплантация в Република Турция, за която са необходими над 90 000 евро, а това е непосилна за него сума.

Ръководителят на Ученическия съвет Дарина Хаджиева и Председателят му Акси Мехмедалиев, както и останалите членове на съвета, предвиждат мащабна благотворителна кампания. Дарина Хаджиева е дългогодишен ръководител и координатор на Ученическия съвет, както и психолог в  СУ "Отец Паисий" град Мадан. Работи за създаване на чувство на съпричастност у децата, на личностни качества като инициативност, активност, развитие на гражданска позиция и нетърпимост по въпросите на агресията и насилието, на толерантното поведение и подкрепата към хората в нужда.  „Но преди да искаме от децата да развият тези качества, възрастните трябва да ги демонстрираме и да даваме пример с поведението и с отношението си към околните“, казва Хаджиева.
Нейното мнение е, че възрастните, хората, които работят с деца, родителите, учителите, са отговорни за това какви морални и етични норми завещават на децата, какъв пример им  дават. 
В концерта участваха Валерия Делчева, Дарина и Денис от "Един за друг" и каба гайди.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?