Следвайте ни

15 заразени с коронавирус в Смолянско, сред тях четирима медици

viber icon

Новите случаи на Ковид-19 в Смолянска област са десет жени и петима мъже на възраст от 42 до 79 г. Те са от общините: Девин – 8; Рудозем – 4; Златоград, Неделино и Смолян – по 1.

Хоспитализирани в болниците в Девин и Мадан са по четирима. Седем лица са на домашна изолация и лечение под наблюдение на личен лекар.

Сред новозаразените са две/2/ медицински сестри и един лекар от МБАЛ-Девин, както и медик от пловдивска болница, съобщиха от РЗИ Смолян. "Марица" потърси повече информация защо пловдивския лекар се съобщава в Смолян. Отговорът на РЗИ е, че лекаря е обявил адреса за карантината си в Девин. Така обявените медици в Смолянска област са четирима.

Епидемиологичното проучване за установяване на контактните лица продължава и се предписват противоепидемични мерки, съобщи д-р Мими Кубатева, директор на РЗИ-Смолян.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?