46

1252 са монтираните уреди на пелети и климатици по проекта на община Смолян

1 252 са монтираните уреди на пелети и климатици по проекта за подмяна на горивната база в община Смолян към края на март т.г. От управата отчетоха, че интересът към климатиците е най-голям, а доволни граждани изпращат снимки в администрацията на новите отоплителни уреди.

„Наблюдава се изключителен интерес от страна на смолянчани към проекта за подмяна на горивната база. След като община Смолян обяви нов прием, подадените заявления от 1 до 24 март т.г. са 555. Като цяло общо подадените заявления към същата дата са 3 494. По проекта „Мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух в Община Смолян“ към 24 март т.г. монтираните уреди на пелети са 560, а монтираните климатици са 692.По новия прием заявените уреди на пелети са 155, а за климатици заявките са 955. Броят им е по-голям, защото хората посочват от 1 до 3 климатика в едно заявление“, каза заместник кметът Марин Захариев.  

Настоящия прием на заявления за участие по проекта се приемат до 28.04.2023 г. Финансират се уреди работещи на пелети (сухи камини, камини с водни ризи, котли); на ток – климатици; на газ – котли; уреди на друга биомаса (печки екодизайн).

Заявленията получени от настоящия прием ще бъдат разглеждани извън досега приетите и ще бъдат на отделно класиране. Приоритетно ще бъдат финансирани заявленията подадени до 07.05.2021 г., отбеляза Захариев

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?