Следвайте ни

12 нови случая на COVID-19 в пет смолянски общини

Трима с Ковид -19 починаха през уикенда в Смолянско

viber icon

Дванадесет души, на възраст от 34 до 80 г. са регистрирани с Ковид -19 през уикенда, съобщиха от РЗИ - Смолян. Новите заразени са от общините: Смолян – 5; Златоград – 3; Девин – 2; Неделино и Борино –  по 1.

Седем от тях са хоспитализирани – трима в МБАЛ-Девин, по двама в болниците в Смолян и Златоград. Петима се лекуват в дома, изолирани за 14 дни.

 Двама мъже на 69 г. и 83 г. от общините Смолян и Златоград са починали в областната болница. Жена на 84 г. от община Златоград е починала в МБАЛ-Златоград. Всички са с придружаващи заболявания. Изказваме съболезнования на близките, каза д-р Мими Кубатева, директор на РЗИ - Смолян.

На 13 и 14.02.21 г. са ваксинирани 48 лица, работещи в лечебни заведения. От тях 42-ма с втора доза и 6 с първа доза. 245 лица са със завършен ваксинационен процес. 

В периода 12-14.02.21 г. са излекувани 5 и дехоспитализирани 12 пациенти с Ковид-19 в областта. 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай