46

12-годишно момче от Смолян с огромен успех в Италия

12-годишно момче от Смолян обра овации в Италия като състезател по спортни танци. Този път Ангел Свирков заедно с 11- годишната си партньорка Елена Калчева от Ямбол, завоюваха първо място при юношите младша възраст на един от най-големите и престижни турнири по спортни танци в света – Italian Open Championship Cervia. Те се състезаваха под български флаг от името на ямболския клуб „Тандем“. Младата двойка пожъна успех на фона на сериозна конкуренция от 25 двойки в тяхната категория, съобщи пред медии старши треньорът и основател на клуба по спортни танци „Тандем“ Георги Найденов.

Турнирът се състоя в италианския град Червия от 21 до 26 юни. В него участваха над 1800 танцови двойки на състезатели от 44 държави в различните категории. Откритото първенство журираха световни шампиони и легенди в спортните танци.

Ангел Свирков в този период от годината се състезава от името на ямболския клуб, от който е партньорката му. Той танцува на „разменни начала“ от името на смолянския клуб „The One“. Това е поредния златен медал за момчето и партньорката му. Преди по-малко от месец двамата завоюваха Националната купа на България. „Ангел има огромен талант, но в същото време упорито тренира. Притежава дисциплина и хъс за победа. Ако продължава в същия дух, го чака голямо бъдеще в спорните танци на световните подиуми“, каза създателят на КСТ „The One“ Златина Димитрова.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?