Следвайте ни

11-годишно момче подпалило на игра пожара над Девин

viber icon

Детска игра с огън е причина за възникналия на 08.09.2020 г. в местността „Забърди“ над Девин горски пожар. Сигналът за произшествието е получен на в 11:38 часа на 08.09.2020 г. На място са пристигнали екипи на РСПБЗН-Девин, служители на горското и доброволци. Пламъците са потушени на 10.09.2020 г. около 17:00 часа. Унищожени са около 500 дка иглолистна гора, 800 дка лесонепригодни площи, фургон и четири паянтови постройки. Спасени са 240 000 дка иглолистна гора, 300 000 дка широколистна гора – защитена територия, база за стопанисване на дивеч, местообитание на дива коза и три сгради. В гасенето на пожара са участвали целия личен състав на РСПБЗН Девин с два противопожарни автомобила, три лекотоварни автомобила, доброволци от Община Девин, граждани от гр. Девин и служители на ДГС – Извора, Михалково, Триград, Борино и Доспат. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на РУ-Девин. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че пожарът е причинен от 11-годишно момче от гр.Девин при детска игра с огън, съобщиха от полицията.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?