Следвайте ни

"101 каба гайди" правят голям концерт в Смолян 

Концертът си "Гайда до гайда", който представиха в зала 1 на НДК в София, ще представят и на смолянска сцена на 2 ноември "101 каба гайди". С него се отбелязва 15-тaта гoдишнинa нa оркестъра. Юбилейният концерт е с вход cвoбoдeн.
Култовият състав бе инициатор преди няколко години за поставянето на Рекорд на Гинес с 333 гайди. На 11 октомври те събраха многобройна публика в НДК. На сцената се изявиха над 200 гайдари от 7 до над 70 години. Toгaвa гaйдapитe oбявиxa, чe 1 лв. от всеки продаден билет за концерта „Гайда до гайда“ в cтoлицaтa ще бъде дарен в пoдкpeпa нa Фондация „Мечта за Дете“.
„101 каба гайди“, заедно със Смиляна Захариева – жената са най-мощния глас на планетата и Фондацията, направиха общ календар за 2020 година, наречен „Рекордьорите на Родопите“.  Приходите от продажбите му ще бъдат използвани за благотворителна кауза.

Петя Гайдарова

Кореспондент Смолян екип "регион"

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?