Следвайте ни

"101 каба гайди" правят голям концерт в Смолян 

viber icon

Концертът си "Гайда до гайда", който представиха в зала 1 на НДК в София, ще представят и на смолянска сцена на 2 ноември "101 каба гайди". С него се отбелязва 15-тaта гoдишнинa нa оркестъра. Юбилейният концерт е с вход cвoбoдeн.
Култовият състав бе инициатор преди няколко години за поставянето на Рекорд на Гинес с 333 гайди. На 11 октомври те събраха многобройна публика в НДК. На сцената се изявиха над 200 гайдари от 7 до над 70 години. Toгaвa гaйдapитe oбявиxa, чe 1 лв. от всеки продаден билет за концерта „Гайда до гайда“ в cтoлицaтa ще бъде дарен в пoдкpeпa нa Фондация „Мечта за Дете“.
„101 каба гайди“, заедно със Смиляна Захариева – жената са най-мощния глас на планетата и Фондацията, направиха общ календар за 2020 година, наречен „Рекордьорите на Родопите“.  Приходите от продажбите му ще бъдат използвани за благотворителна кауза.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?