46

100-годишнина отбеляза леля Руска в Широка лъка

Кметът на Смолян Николай Мелемов поздрави столетничката Руска Шопова от Широка лъка, която навърши сто години вчера. По традиция той и връчи поздравителен адрес и сумата от 500 лв., която Общината дарява на възрастните хора, достигнали достолепната възраст. 

„Дълголетният ти жизнен път е пример за всеотдайност и отговорност. Прекланям се пред твоята мъдрост, житейски опит и трудолюбие. Само добър човек може да доживее до тези години“, каза Мелемов на столетницата. Той й пожела здраве, и още дълги години да се радва на такава голяма любов и признание от близките и хората.

Столетничката беше поздравена и от кмета на Широка лъка Васил Седянков.

Руска Шопова е родом от съседното село Солища, задомила се в Широка лъка, от където е съпругът й, но остава млада вдовица и сама отглежда двамата си синове. Когато почива съпругът й, големият й син, Иван е бил в 10 клас, а другият Костадин, още по-малък, сама ги е отгледала. Цял живот е работила по градините, работила е и в детската градина. След това и двамата й сина се реализираха с престижни професии. По-големият й син Иван Шопов е бил кмет на Широка лъка, а малкият Костадин живее в Девин. Леля Руска е с акъла си и досега“, разказа Седянков.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?