1553

10 села от Рудозем на протест срещу управлението на Петков СНИМКИ

Жителите на десет села от Община Рудозем излязоха на протест днес. Причината е огласеният в последните дни на кабинета „Петков“ списък за финансиране на общини от МРРБ, в който не присъства проектът за вътрешна водопроводна мрежа на с. Елховец, заради, който е невъзможно да започне рехабилитацията на пътя Пловдивци – Рудозем.

Местните се оплакват, че в годината колите им са поне по десет пъти на ремонт заради дупките по пътя, за което плащат солидни суми за счупени части. В същото време на ден им се налага да минават поне по два пъти през трасето, за да стигнат до работа и до дома си.

Кметът на Елховец Добромир Шевелиев изрази недоволството си пред бившия депутат от ПП Михал Камбарев за хаоса в общините, който сътвори бившия Министерски съвет.

„Гибел за десет села – без вода, без път, без работа. Ние кметовете свършихме работата на държавата, ние с лопатите запълвахме дупки“, оплака се Шевелиев.

Той се обърна към местния бивш депутат с думите: „ Нищо позитивно нямаше в месеците на вашето управление. Трябва ли да имаме депутат от Елховец или от Елховското корито, за да ни обърне държавата внимание“.

„България не е София, забравили са за Родопите“, заявиха недоволните местни жители. 

Кметът на община Рудозем Румен Пехливанов, както и всички управници на десетте села, бяха единодушни по въпроса за рехабилитацията на пътя Пловдивци Рудозем. „Тя не може да започне преди да се финансират двата водопровода.

Най-късно във вторник трябва да имаме средствата, за да можем да започнем незабавно работа по водоснабдяването и да оставим време и на изпълнителя избран от АПИ да довърши рехабилитацията на отсечката. Срокът на изпълнителя е до 30 септември, затова и ние нямаме време“ категорични са кметовете.

Три пъти при три различни правителства им е обещавано на жителите финансиране за проектите. И трите пъти бяха излъгани, коментира Пехливанов.

Кметът на Рудозем сподели пред всички участващи в протеста, че е изпратил писмо до служебния министър на МРРБ, в което е описал целия казус и срока, до който трябва общината да получи средствата, за да се справи с ремонта. Уговорена е среща следващата седмица в министерството, на която всички жители се надяват да бъде ползотворна и да даде резултат.

„Ако няма вода и път, десет села ще се обезлюдят“ категоричен е кметът на Елховец. 

Селата са труднодостъпни, а в тях има много възрастни и болни хора. Ако не започне незабавна рехабилитация на пътя, линейките ще бъдат възпрепятствани да стигат до тях.

Бившият депутат Михал Камбарев предложи на кмета Пехливанов да отидат заедно в Министерски съвет следващата седмица. Той заяви, че има вратичка в закона, която гласи, че десет дни след последния работен ден на правителството, народните представители все още имат достъп с картите си до министерството и смята да се възползва от нея, за да води разговори със служебния министър на МРРБ.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
657

657

05.08.2022 | 23:34

Всички членове и привърженици на пп са за затвора

Отговори
4 2
1984

1984

05.08.2022 | 21:13

Роналд Рейгън е най големият враг на Тутраканската селищна система.

Отговори
2 0
КОМЕНТАТОР

КОМЕНТАТОР

05.08.2022 | 20:12

ТЪПИТЕ ДЕПЕСАРО-ГЕРБЕРАСТКИ МАЙМУНИ ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ , ЧЕ Е НАЗНАЧЕНО ТЯХНО - " радевско " " правителство.

Отговори
6 1

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?