Следвайте ни

10% жителите на Момчиловци празнуват имен ден на Св. Св. Константин и Елена

Курортното село празнува на 21 май

viber icon

"10 % от жителите на Момчиловци празнуват имените си дни на Св. Св. Константин и Елена. От 1150 жители, 115 са имениците на този празник", каза кметът на Момчиловци Сийка Суркова. Най -възрастната от имениците е Елена Гучева на 93 години. На 21 май Момчиловци отбелязва своя празник. Денят ще започне с Архиерейска Света литургия, отслужена от Смоленския епископ Висарион в 185-годишната църква "Св. Св. Константин и Елена" по повод храмовия празник. 

Вечерта курортното селото ще изпрати официално 14-те си абитуриенти, а те ще поведат абитуриентското хоро. По традиция на празника 50 - годишните юбиляри ще направят дарение за общото благо на селото, като този път това е барелеф на емблематичния момчиловски музикант Тодор Пичуров - Пичура. Барелефът предстои да бъде поставен на читалището. Около 40 са хората от Момчиловци от набор 1971 година, но на празника ще присъстват 25 от тях. Те ще извият наборно хоро. След това започва народно веселие с Ваня Вълкова и оркестър "Млади тракийци".

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?