Следвайте ни

За пример: Ромката Светла намери портфейл с 200 лв. и го върна

viber icon

Ромката Светла Чочева от град Съединение намери портфейл с 200 лева и го върна на собственичката му - 92-годишна пенсионерка.

Стойна Дишлийска изгубила портмонето си в неделя, когато отишла на пазар в града. Пенсионерката пуснала портфейла в чантата, но без да погледне то паднало близо до сергията. Когато продължила с покупките в магазин, възрастната жена установила, че е изгубила парите си. Тя се върнала на пазара до сергията, от която пазарувала, за да провери. Там току-що пристигнала Светла, която питала дали някой не си е потърсил нещо изгубено. Разтревожена тогава Дишлийска обяснила, че е изгубила портфейла си с 200 лв. вътре. Светла я попитала какъв цвят е то и притеснена пенсионерката дори объркала първоначално цвета. Ромката предала портфейла с парите вътре и щастлива  възрастната дама предложила на Светла и съпруга й, който я придружавал, да ги почерпи. Те обаче й отказали.

Светла Чочева живее в ромския квартал на Съединение "Ген. Заимов". Има две деца, грижи се и за болната си майка. Ромката работи като чистачка в цех за производство на пуканки. В града се ползва с много добро име, разказаха жители на града.  

Пенсионерката благодари на Чочева за благородния жест.

Автор: Кръстьо Манчев

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?