Следвайте ни

Бус събира безплатно опасни отпадъци

viber icon

Мобилен събирателен пункт събира опасни отпадъци от домакинствата в Съединение. Бусът е на Центъра за разделно събиране и временно съхраняване на опасните битови отпадъци. Превозното средство, снабдено с необходимите контейнери, пътува по график из малките населени места и приема боклука напълно безплатно.

"Приятно изненадани сме, тъй като регистрираме интерес сред хората в селата и те предават опасните си отпадъци, а не ги изхвърлят безразборно. Най-често носят опаковки от масла, лекарства с изтекъл срок на годност, стари хладилници и телевизори", разказа кметът на община Съединение Атанас Балкански, на чиято територия е площадката.

В момента специализираният транспорт пътува до населените места на четири общини, с които има сключен договор. Това са Хисаря, Калояново, "Марица" и "Раковски". Преговори се водят и с общините "Кричим" и "Родопи". 

Изграждането на центъра се реализира по проект "Пилотни модели за екологосъобразно събиране и временно съхранение на опасни битови отпадъци" по Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?