В Царимир събират по 10 лева от къща за гробищата

Жители на Царимир събират по 10 лева на домакинство за поддържа на двата гробищни парка в селото. Обявата разгневи някои от местните, които възмутени роптаеха, че в държавата събира пари за борба с коронавируса, а в Царимир са стигнали дотам, че да даряват за гробищата.

"Инициативата за събирането на средствата дойде от жителите на селото. Това стана, след като с лични средства почистих двата гробищни парка", коментира пред "Марица" кметицата на Царимир Атанаска Бешликова. Тя обясни, че двете гробища в селото приличали на джунгла преди тя да се заеме с почистването.

"Лично аз с пръскачката ходих и пръсках, за да почистим тази джунгла. Платила съм общо 2400 лева лични средства", коментира Бешликова. И обясни, че когато хората видели как добре изглеждат двата гробищни парка след почистването, отишли при нея и сами предложили да се пусне обява за събирането по 10 лева.

„Със събраните средства ще се купува препарат за пръскане. До момента са събрани 585 лева", обясни кметицата. Тя предложила, когато средствата станат достатъчно, събирането на пари да спре.

Нямаме отпуснат бюджет от голямата община Съединение за почистването на гробищните паркове, откакто аз съм кмет. Дават ни 10 литра препарат, с който трябва да поддържаме центъра. Как да стигне, като двата ни гробищни парка са общо 17 дка, коментира Бешликова.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?