Следвайте ни

Тотомилионер №100 Петко Карабелов: Оставам верен на фермата

viber icon

Въпреки че е тотомилионер, Петко Карабелов от Съединение няма да изостави работата в кравефермата си. Това се зарече мъжът, който се оказа един от четиримата печеливши в играта 6/49 на Спортния тотализатор. Карабелов си раздели рекордния джакпот от 9.5 млн. лв. с още три дами - от София, Пловдив и Търговище. 

От 1992 г. Карабелов редовно участва в тиражите на Спортния тотализатор. Той, за разлика от колегата си Тодор Крантов, играе с различни числа по няколко фиша. Пред "Марица" късметлията разказа, че печалбата хванал с един от 17-те фиша, които изтеглил от тотопунктове в Пловдив, Пазарджик, Съединение и накуп пуснал в родния си град.   

На 10 март, когато се теглил джакпотът, той бил при животните в кравефермата и се страхувал да провери фишовете, защото почти редовно не печелил в играта. Три дни по-късно обаче все пак решил да ги провери, след като взел печелившите числа от Илияна Арабаджийска от тотопункта в града. Проверил пет от пуснатите 17 фиша и печелившият изскочил. Печелившите числа се оказали 4, 11, 18, 26, 33 и 40.

Радостта на семейството била голяма. Петко не можел да повярва и отново звъннал на Арабаджийска да му каже печелившите числа, а тя поискала номера на фиша. От централния офис на тотализатора в София съобщили, че това е търсеният фиш.

 

След подписването на договора за получаването на печалбата от 2 375 358 лв. на разсрочено плащане Карабелов отново се върна в Съединение.

 

Разказва, че по пътя към града през цялото време мисли за животните, които заедно със съпругата си отглеждат в семейната кравеферма. Закърмен е с животновъдството още от 6 -годишна възраст, потомък е на фермери и вече 23 г. се занимава с това. Обяснява, че всичко, което са постигнали със съпругата си, е резултат на денонощен труд. Смята и след печалбата да продължи да се занимава с фермерство.

 

И двамата все още не са решили как ще използват печалбата.  "Засега съм само тотомилионер, но без нито един лев в джоба", смее се Карабелов. След като изминат 45 дни от подписването на договора, той ще получи и първия месечен транш. 

 


Щастливецът е под номер 100 в списъка на тотомилионерите в България и третият в Съединение.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?