Стоп! на гамените: "Общинска охрана" вече бди за реда в Съединение

Жителите на община Съединение могат да бъдат с една идея по-спокойни. Причината е, че на територията й вече има сформирано звено "Общинска охрана". На терен е патрулна кола с няколко служители. Те са оборудвани с всичко необходимо, за да бдят за реда и най-вече за вандалски прояви.

Служителите са упълномощени от кмета на общината да бъдат контролен орган, като имат правомощия да санкционират нарушители.

Пред "Марица" кметът на община Съединение Атанас Балкански заяви, че официално патрулът упражнява своята дейност от 10 май.

"Хората са доволни от това, че успяхме да направим" Общинска охрана". Засега е само една кола, но планираме да развием звеното за в бъдеще", каза Балкански.

Той посочи, че служителите ще следят какво за неправилно паркиране, така също за прояви на вандализъм, изобщо за нарушаване на реда.

" Общинска охрана" ще работи активно с полицията, както и с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Балкански сподели, че отдавна е искал да осъществи идеята за общински охранители и е щастлив от факта, че вече е реализирана.

Служителите ще се отзовават и на сигнали от хората. Всеки, който има нужда или иска да подаде сигнал, може да по звъни набщ телефон 0882 918 971.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ГОЛЯМ ЗОР

ГОЛЯМ ЗОР

13.05.2021 | 16:02

ДОКАТО ВСИЧКИ НОРМАЛНИ ХОРА НАПУСНАТ БЪЛХАРИЯ ДЕБА БОКЛУЦИТЕ ОХРАНИТЕЛНИ ОБЩИНСКИ.

Отговори
4 2

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?