Следвайте ни

Скандал в Царимир! Уволниха директорката на детската градина

viber icon

Диркеторката на детска градина „Светлина” в село Царимир Мария Маринчешка е била уволнена дисциплинарно. Причината е разпространени в интернет снимки на развалени плодове и зеленчуци в детската градина, която ръководи. Такива имало качени и от забавачката „8-и март” в Съединение.

Според кмета на Общината Атанас Балкански те са били внесени нерегламентирано отвън, снимани и изнесени, като целта е била да злепоставят администрацията на общината, след като били качени в социалната мрежа с коментар от рода на вижте, с какво хранят в детските градини. Малко след появата им в края на октомври, временно изпълняващият длъжността кмет Ангел Къцов, веднага сезирал прокуратурата, свикана била комисия, която извършила проверка.

„Нито зеленчуците, нито опаковките са били открити, което означава, че те са внесени, снимани и изнесени. Трябваше да реагирам, дори самите родители и хората от Съединение очакваха да взема някакви мерки”, коментира пред „Марица” кметът Атанас Балкански. Той разговарял с двете директорки на забавачките. Уволнил шефката на детската градина в Царимир, а директорката на забавачката в Съединение освободила домакинката. 

В защита на Маринчешка вчера се обявиха повече от 60 майки, които обясняват, че тя е професионалист и искат да остане на работа.

„Аз претенции към професионалната работа на директорката нямам. Аз я преместих от Голям чардак и й поверих по-голямата детска градина в Царимир. Не мога обаче да правя компромиси със здравето на децата”, коментира  Балкански. Той разказа, че се е срещнал с част от протестиращите майки, като ги е приел на разговор в кабинета си. 

„Обясних им, че  пазя техните деца. Днес са внесли отвън хранителни продукти, утре може и нещо друго, ако не взема мерки”, каза Балкански. Той припомни, че още от 2016 г. е издал заповед с която се забранява влизането на външни лица в детските заведения, а за това отговорност носят директорите.    

 

 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?