Следвайте ни

Само още 9 дни живот за прасетата в задния двор

Прасетата, отглеждани в стопанства тип "заден двор", получиха още 9 дни живот. До 11 август стопаните имат възможност да решат какво да правят със стоката - да я продадат или да я заколят. Мярката се отнася за всички населени места в Пазарджишко, които са в 20-километровите карантинни зони на индустриалните свинекомплекси. В тази на стопанството в Пищигово влизат и пловдивските Цалапица и Костиево, както и селата в Община Съединение. 

До отсрочката се стигна след двете поредни срещи на земеделския министър Десислава Танева с фермерите от Пазарджишко, които излязоха на протест. За втората лично дойде и Бойко Борисов. Премиерът увери хората, че държавата прави необходимото за справяне с кризата, а за всяко регистрирано прасе, което бъде унищожено, собствениците ще получат 300 лева компенсация. 

Димитър Комсийски

Редактор-репортер екип "Спорт"

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?