Следвайте ни

С лед като за бяла мечка откриват лова в Съединение

Авджия ще гърми по пъдпъдъците със стара турска пушка, притежавана от свата на одринския валия

viber icon

150 кила лед, 100 литра ракия и 200 л бяло и червено вино ще се леят на откриването на ловен сезон 2019-2020 в Съединение. Близо 250 авджии се очаква да се съберат днес сутринта на пазара в града и с пушка на рамо да поемат към близките ловни полета, за да стрелят по прелетен дребен дивеч - пъдпъдъци, дива гургулица, гривяк и бекас.  

Откриването на сезона в Съединение винаги е съпроводено с пищни тържества. За организацията се грижи лично ловджия №1 в града Гено Чобанов. Той е председател на местното ловно -рибарско сдружение "Съединение 1906". Вчера Чобанов призна пред "Марица", че стреснал собственика на фирма за лед, когато поръчал да му доставят 150 кила на бучки. "Попита ме, абе човек, ти да нямаш бяла мечка вкъщи", разказа ловджия №1 на Съединение.  

Празника ще открие новата звезда на "Пайнер" Дани Пенелова. Атракцията сред ловците тази година ще е техен колега, който ще ловува със стара турска пушка, тя е била притежание на свата на валията на Одрин, става ясно от специално посвещение, гравиран върху нея.  

На курбан ще бъдат приготвени 4 овце, на чеверме пък ще се завъртят два архара. 

"Очакваме да падне добър лов. Тук е меката на пъдпъдъка", обясни Гено Чобанов. В ловджийския поход ще се включат и няколко дами. Повечето ловджийки обаче решили да пропуснат този лов, тъй като им било много горещо, чакали да захладнее и тогава да излязат, разказа Чобанов.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?