Решетки за страшилищата, обирали старци в селата край Пловдив

Петима младежи на възраст от 17 до 29 години са обирали спящи старци по домовете им в селата край Пловдив. Шайката беше заловена, а днес по искане на Районна прокуратура съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъжете за кражби от къщи и магазин.

Зад решетките с постоянен арест остават М.Г., на 19 г., В.А., на 29 г., А.М., на 19 г., В.И., на 17 г., и М.П., на 19 г.. Те са привлечени като обвиняеми за това, че в периода от 6 януари до 23 януари 2020 г. в с. Костиево, с. Малък Чардак, с. Строево и в гр. Съединение са извършили четири кражби и противозаконно влезли в чуждо жилище.

За А.М. деянието е извършено при условията на опасен рецидив, а за В.А. - при условията на повторност.

По делото е установено, че петимата обвиняеми, след предварителен сговор, извършили кражби от къщи в с. Костиево, с. Малък Чардак и с. Строево и от магазин от гр. Съединение. Те отнели електрически помпи за вода, електрожени, разклонители, печка, кабели и др. вещи, а от магазина - 28 лева на монети  и 30 кг пилешко месо.  

Петимата влизали в имотите в тъмната част на денонощието, като разбивали входни и вътрешни врати, докато собствениците отсъствали. Установено е, че на 18 януари 2020 г. обвиняемите влезли и в къща в гр. Съединение, където живеело възрастно семейство - мъж на 75 г. и жена на 71 г. Двамата спели на първия етаж на дома си. Обвиняемите разбили вратата на втория етаж и проникнали в жилището. Възрастните хора се събудили от шума, а обвиняемите избягали от къщата и не успели да осъществят намеренията си да извършат кражба.

Петимата са били задържани при специализирана полицейска операция от служители на РУ – Труд при ОД на МВР -Пловдив. По делото предстои да бъде привлечен като обвиняем и  С.С., на 26 г., който е задържан в следствения арест по друго дело – за държане на акцизни стоки без бандерол – цигари.

 

Определението на Районен съд – Пловдив подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Пловдив.  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Пънди

Пънди

09.05.2020 | 21:23

За тези добре решетки. Браво.а за тези к оито ограбиха българите какво ще има.м илиционери милионери, адв.полиц.нотар. Имотни имам. Рекет, час и охр.фирми и мн.др.иДс милиардер. АК треб.

Отговори
2 1
Митко павлов

Митко павлов

08.05.2020 | 16:01

Не само затвор , но и рязане на ръцете трябва . Да бъдат за назидание на всичката сволач след тях .

Отговори
7 0
Атанас

Атанас

13.05.2020 | 08:20

Предлагам за всички престъпници, в медиите да се изпишат или съобщат трите им имена, а не само инициалите. Освен това при задържането им да се покажат лицата им /суратите/,а не да се крият под качулките. На времето в Пловдив на обществени места се залепваха снимки и имената им за обществено порицание. P.S. Ако е нужно закона за защита на личните данни да се корегира за подобни деяния.

Отговори
0 0

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?