Следвайте ни

Проучват земята на Рогош за строителни материали

"Вени-Трансстрой" ЕООД ще вложи 26 200 лв. в дейността

Министерски съвет реши "Вени -Трансстрой" ЕООД да извърши проучване за строителни материали за срок от 1 г. в площ "Калината" в землището на село Рогош, което се намира на територията на община "Марица". За това време дружеството ще вложи минимум 26 200 лв. в проучвателните дейности, стана ясно вчера.

Справка в търговския регистър сочи, че управител и собственик на "Вени- Трансстрой" ЕООД е Венцислав Гиритлиев. Дейността на фирмата е свързана с търсене, проучване и добив на скалнооблицовъчни и строителни материали, експорт, реекспорт и бартер на произведената продукция от тях, както и на техника за проучване и добив на полезни изкопаеми. 

40-годишният бизнесмен участва още в управлението на три дружества, едното от които е "Бултем" ООД. В него собственик освен Гиритлиев е и Гергана Мерджанова Василева. В края на юли дружеството, чиято дейност е проектиране и изграждане на електронни системи, получи право да извърши проучване за строителни материали в площ "Бахчата" в землището на Брестовица. Срокът е една година, като дружеството ще вложи минимум 35,5 хил. лв. в проучвателната дейност, става ясно.

Цяла Брестовица обаче се обяви срещу идеята в селото да се добиват строителни материали. През ноември кметът Любен Радев събра местните в читалището и разясни пред пълната зала какви мерки е предприел като кмет за спиране на проучването.

Брестовица е известна с лозарството и винарството, което развива. Селото вече се насочва и към туризма и една такава бъдеща дейност ще обезличи „столицата на виното“, категорични бяха местните.

Кметът на община "Марица" Димитър Иванов заяви вчера, че той и екипът му няма да пречат на държавата да си свърши работата и ще окажат пълно съдействие. Иванов обаче бе категоричен, че ако местните изразят недоволство, той ще застане на тяхна страна. 

Приемаме всяка инвестиция на територията на общината ни, но тя не трябва да пречи на жителите, категоричен бе кметът на община "Марица".

Гергана Василева

Ръководител екип „регион“

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?