Следвайте ни

Пожар изпепели дома на тричленно семейство

viber icon

Семейство от Песнопой остана без дом, къщата на Митьо Стайков изгоря в пожар миналата нощ. Огънят лумнал около полунощ, синът му Георги се събудил в 1.30 часа. Той видял първоначално силна светлина и събудил баща си и баба си, с които живеели заедно. С баща си подали сигнал на тел. 112, след около 30 минути на място пристигнали пет пожарни от Карлово и Хисаря. Огнеборците успели да спасят  от пламъците съседните  къщи, които са в непосредствена близост до къщата на Стайкови.

Огънят тръгнал от домашната дърводелска работилница, която 58-годишният Митьо Стайков наследил от баща си. Хората предполагат, че там е възникнало късо съединение. От искрата се подпалила най-напред работилницата. Огънят се е пренесъл към къщата, долепена до нея.

Митьо, 76-годишната му майка и синът му се спасили от пожара по чудо. Ако Георги не се бе събудил и тирмата щяха да изгорят, коментират в селото.

 А огнеборците успели да спасят една от стаите в двора. Макар тя да  е подгизнала сега от водата от пожарните  при гасенето на огъня,  най-вероятно в следващите дни пострадалото семейство ще се опита да си устрои бита там.

Голяма трагедия сполетя тези хора, изгоря покъщината им, дрехите им, нямат и храна. Ще направим всичко възможно да им помогнем, сподели кметицата на Песнопой Янка Чонова.

Жители на селото вече събират помощи за семейството на Митьо. В  първия работен ден ще се обърна към общината за помощ, ще са необходими средства и за храна, и за подслон, заяви Янка Чонова.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?