Следвайте ни

По 3-ма граничари и митничари остават в ареста (ОБНОВЕНА)

В къщата на единия от задържаните е открито и голямо количество безакцизни цигари

viber icon
ХАСКОВО, Марица


Шестима от 11-те обвинени за искане и получаване на рушвети служители на ГКПП Капитан Андреево остават в ареста, това реши тази вечер Хасковският окръжен съд. Най-тежката мярка за неотклонение Темида наложи на граничните полицаи Георги Сирмов, Петър Нацков, Мариян Куртов и на митничарите Константин Глушков, Костадин Чорбаджиев, Симеон Николов. Под домашен арест е Валери Казаков. Най-леката мярка "подписка" е  за Любен Апостолов и Пламен Русев. В залата стана ясно също така, че при обиските по случая в жилището на Глушков били открити голямо количество безакцизни цигари. 

Както по-рано днес писахме, свидетел със защитена самоличност е основният коз на Софийска градска прокуратура (СГП) срещу поредната порция митничари и гранични полицаи от ГКПП Капитан Андреево, обвинени в искане и получаване на рушвети. С това усещане за нещо преживяно започна заседанието в Хасковския окръжен съд по искането на СГП на 9 от 11 обвиняеми да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

След петъчните арести на най-големия ни сухоземен граничен пункт двама от задържаните са излезли от ареста срещу наложената от прокуратурата гаранция от 2000 лв. Единият от тях признавал вината си. Останалите - не. С по-лека мярка е и служителка от ГКПП-то заради здравословни проблеми.
Съдебното заседание продължи 2 часа и половина. В 17,30 часа дежурният съдия Красимир Димитров се оттегли за размисъл. Решението по искането на държавното обвинение той започна да чете след 18,30 часа.
Според шестимата защитници на митничарите и граничните полицаи обаче няма нито едно годно доказателство срещу тях. Адвокатите изтъкнаха, че не може обвинение да се повдига единствено по показанията на анонимен свидетел. Някои от изправените пред Темида въпросният прокурорски коз дори не успял да разпознае при процесуално-следствените действия след арестите. За кодирания като №001 свидетел със защитена самоличност стана ясно само, че се занимава с автобусни превози от Истанбул за Букурещ./Марица

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?